Het is een hele kunst om een lekker biertje te maken, in deze workshop maak je in vogelvlucht kennis met het gehele proces. Deze workshop wordt gegeven in de brouwerij van WillemsBiertje.nl op het Domijn in Weesp.Alle stappen worden doorlopen:- het schroten van de mout- het maischen- het filteren om het wort af te scheiden- meten van het wort op suikergehalte- koken, toevoegen van hop en andere ingrediƫnten- het terug koelen Na deze stappen moet het bier vergisten, dat is het natuurlijke proces waarin de gist de suikers in de vloeistof omgezet worden naar alcohol. Dit duurt tussen de 3 en 7 dagen afhankelijk van temperatuur en samenstelling. Na de vergisting kan het bier gebotteld worden:- schoonmaken flessen- vullen flessen- afdoppen flessen Uiteraard is er gedurende de workshop ook van alles te proeven en krijg je als het bier wat gebrouwen is tijdens de workshop klaar is, een viertal flesjes hiervan. kosten van de workshop: 27,50 euro. inclusief koffie/thee, een paar proefglaasjes met bier, lunch en als het bier klaar is 4 flesjes bier.
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.