Al weer de negende versie van Angel, een tripel.
Ingrediënten 24,5 liter water 13,5 spoelwater 6,5 kg – pils mout 3 EBC (79.5%) 500 g – Chateau Oat 2.3 EBC (6.6%) 450 g – kristalsuiker 0 EBC (6%) 300 g – Mash – Tarwemout 7 EBC (5.3%) 100 g – Mash – Caramout 120 EBC (1.3%) 100 g – gele basterdsuiker 5 EBC (1.3%) 10 g – Northern Brewer – 8.5% (13 IBU) 15 g – Saaz – 3.75% (6 IBU) 25 g – Saaz – 3.75% (6 IBU) 15 g – Perle – 8% (8 IBU) 20 g – Coriander Seed 6 items – Kruidnagel 10 g – Yeast Nutrients 10 g – Irish Moss 2 x Mangrove Jack’s Belgian Tripel M31
Samenstelling hopzakjes
Hopzakje 1 10 gram Northern Brewer bitterhop 15 gram Saaz aroma hop 20 gram Koriander zaden
Hopzakje 2 15 gram Perle Hop
Hopzakje 3 6 stuks Kruidnagel gevijzeld 10 gram Iers mos
Hopzakje 4 25 gram Saaz aroma hop
Bereiding
Maischen Het graan schroten en vervolgens maischen volgens het schema hieronder 25 minuten op 50 graden. 40 minuten op 63 graden 30 minuten op 70 graden 30 minuten op 78 graden
Koken Totale kooktijd bedraagt 90 minuten.
Hopzakje 1 de volledige 90 minuten meekoken.
Hopzakje 2 de laatste 60 minuten laten meekoken
Hopzakje 3 de laatste 10 minuten laten meekoken evenals de gistvoeding en de suikers.
Na de 90 minuten koken hopzakje 4 toevoegen en het wort nog 20 minuten laten staan (verwarmen uit).
Hierna het wort afkoelen tot ca 20 graden en het wort in de gist emmer doen en bij kamertemperatuur (ca 22 in de gistkast) plaatsen met de gist hieraan toegevoegd.
Nabewerken Na 11 dagen de inhoud van de emmer overhevelen naar een schone emmer en de emmer vervolgens met waterslot weer in de huiskamer geplaatst.
Na ongeveer 21 dagen suiker opgelost in water toevoegen (6 gram per liter) en het bier bottelen.
Nu nog ca 2 weken in de huiskamer laten staan en dan een week in de garage, daarna: Proost!
Gemeten dichtheid na brouwen: 1.062 na vergisting voor bottelen: 1.010 ABV 7.2%
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.