De zevende Angel is gebrouwen op basis van losse ingrediënten. De vierde keer gebrouwen met de Brewster Beacon ketel.
Resultaat Biertje van 7%
Beoordeling licht amberkleurig bier met een wat weeïg kruidige geur met een volle schuimkraag. In tegenstelling tot de geur is de smaak mooi droog, kruidig, bitter en hoppig, zoals wij dat lekker vinden.
Ingrediënten 6500 gram pils mout 3 EBC 400 gram Tarwemout 7 EBC 100 gram Cara crystal mout 120 EBC 100 gram lichtbruine basterdsuiker 450 gram kristalsuiker 15 gram Northern Brewer bitterhop 30 gram Saaz aroma hop (15 gram meekoken en 15 gram na de kook) 15 gram Reymerstockse hop 15 gram Perle hop 20 gram koriander zaden pletten in vijzel en 90 minuten meekoken 6 stuks kruidnagel pletten in vijzel en 15 minuten meekoken 7 gram Iers mos 15 minuten meekoken 23 liter maisch water 15 liter spoelwater 1 zakje M21 Mangrove Jack´s Belgian Wit 10 gram gistvoeding
Samenstelling hopzakjes
Hopzakje 1 15 gram Northern Brewer Bitterhop 15 gram Reymerstockse hop 15 gram Saaz aroma hop 20 gram koriander zaden
Hopzakje 2 15 gram Perle hop
Hopzakje 3 6 stuks kruidnagel gevijzeld 7 gram Iers mos
Hopzakje 4 15 gram Saaz aroma hop
Bereiding
Maischen Het graan schroten en vervolgens maischen volgens het schema hieronder 10 minuten op 53 graden. 40 minuten op 63 graden 30 minuten op 78 graden
Koken Totale kooktijd bedraagt 90 minuten. De suiker oplossen in ongeveer 500ml heet water. Het eerste hopzakje en de suikeroplossing de volledige 90 minuten meekoken.
Hopzakje 2 de laatste 60 minuten laten meekoken
Hopzakje 3 de laatste 15 minuten laten meekoken evenals de gistvoeding.
10 minuten voor einde koken de suikeroplossing toevoegen.
Na de 90 minuten koken hopzakje 4 toevoegen en het wort nog 20 minuten laten staan (verwarmen uit).
Hierna het wort afkoelen tot ca 20 graden en het wort in de gistemmer doen en bij kamertemperatuur plaatsen met de gist hieraan toegevoegd.
Nabewerken Na 11 dagen de inhoud van de emmer overhevelen naar een schone emmer en de emmer vervolgens met waterslot weer in de huiskamer geplaatst.
Na ongeveer 21 dagen suiker opgelost in water toevoegen (7 gram per liter) en het bier bottelen.
Nu nog ca 2 weken in de huiskamer laten staan en dan een week in de garage, daarna: Proost!
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.