Chouffe kloon
Ingredienten 26 liter water 15 spoelwater 7 kg – pils mout 3 EBC 600 g – kandijsuiker 5 EBC 50 g – Styrian Golding 165 g – Saaz 22 g – Coriander Seed 11 g – Yeast Nutrients 11 g – Irish Moss 2 x Mangrove Jack’s Belgian Tripel M31
Samenstelling hopzakjes
Hopzakje 1 – 75 min meekoken 25 gram Styrian Golding 100 gram Saaz aroma hop
Hopzakje 2 – 15 minuten meekoken 25 gram Styrian Golding 65 gram Saaz aroma hop Hopzakje 3 – 10 minuten meekoken 11 gram Iers mos 11 gram gistvoeding 600 gram kandijsuiker
Hopzakje 4 – 5 minuten meekoken 11 gram koriander zaden
Bereiding
Maischen Het graan schroten en vervolgens maischen volgens het schema hieronder
Koken Totale kooktijd bedraagt 75 minuten.
Hierna het wort afkoelen tot ca 20 graden en het wort in het gistvat doen en bij kamertemperatuur (ca 20 in de gistkast) plaatsen met de gist hieraan toegevoegd.
Nabewerken Na 11 dagen deĀ inhoud van de emmer overhevelen naar een schone emmer en de emmer vervolgens met waterslot weer in de gistkast geplaatst.
Na ongeveer 21 dagen suiker opgelost in water toevoegen (7 gram per liter) en het bier bottelen.
Nu nog ca 2 weken in de huiskamer laten staan en dan een week in de garage, daarna: Proost!
Gemeten dichtheid na brouwen: 1.065 na vergisting voor bottelen: 1.005 ABV 8.0%
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.