Angel and Demon v01 – 05-07-2020

Duvel kloon

Ingrediënten
25 liter water
17 spoelwater
5,7 kg – pils mout
1,6 kg – kristalsuiker
1 kg havervlokken
65 g – Styrian Golding
60 g – Saaz
11 g – Yeast Nutrients
11 g – Irish Moss
2 x Lallemand Abbaye Belgian

Samenstelling hopzakjes

Hopzakje 1 – 75 min meekoken
65 gram Styrian Golding

Hopzakje 2 – 10 minuten meekoken
60 gram Saaz aroma hop
11 gram Iers mos
11 gram gistvoeding


Bereiding

Maischen
Het graan schroten en vervolgens maischen volgens het schema hieronder

Koken
Totale kooktijd bedraagt 75 minuten.

Hierna het wort afkoelen tot ca 20 graden en het wort in het gistvat doen en bij kamertemperatuur (ca 20 in de gistkast) plaatsen met de gist hieraan toegevoegd.

Nabewerken
Na 2 dagen 1,6 kg kristalsuiker toevoegen (opgelost in warm water).
Na 11 dagen de  inhoud van de emmer overhevelen naar een schone emmer en de emmer vervolgens met waterslot weer in de gistkast geplaatst.

Na ongeveer 21 dagen suiker opgelost in water toevoegen (7 gram per liter) en het bier bottelen.

Nu nog ca 2 weken in de huiskamer laten staan en dan een week in de garage, daarna: Proost!

Gemeten dichtheid
na brouwen: 1.
na vergisting voor bottelen: 1.
ABV %

 

AngelDemonv01

 

AngelDemonv01_Batch