Angel and Demon v01 – 05-07-2020
Duvel kloon
Ingrediënten
25 liter water
17 spoelwater
5,7 kg – pils mout
1,6 kg – kristalsuiker
1 kg havervlokken
65 g – Styrian Golding
60 g – Saaz
11 g – Yeast Nutrients
11 g – Irish Moss
2 x Lallemand Abbaye Belgian
Samenstelling hopzakjes
Hopzakje 1 – 75 min meekoken
65 gram Styrian Golding
Hopzakje 2 – 10 minuten meekoken
60 gram Saaz aroma hop
11 gram Iers mos
11 gram gistvoeding
Bereiding
Maischen
Het graan schroten en vervolgens maischen volgens het schema hieronder
Koken
Totale kooktijd bedraagt 75 minuten.
Hierna het wort afkoelen tot ca 20 graden en het wort in het gistvat doen en bij kamertemperatuur (ca 20 in de gistkast) plaatsen met de gist hieraan toegevoegd.
Nabewerken
Na 2 dagen 1,6 kg kristalsuiker toevoegen (opgelost in warm water).
Na 11 dagen de inhoud van de emmer overhevelen naar een schone emmer en de emmer vervolgens met waterslot weer in de gistkast geplaatst.
Na ongeveer 21 dagen suiker opgelost in water toevoegen (7 gram per liter) en het bier bottelen.
Nu nog ca 2 weken in de huiskamer laten staan en dan een week in de garage, daarna: Proost!
Gemeten dichtheid
na brouwen: 1.
na vergisting voor bottelen: 1.
ABV %
AngelDemonv01
AngelDemonv01_Batch