Angel Sjoef v01 – 13-06-2020
Chouffe kloon
Ingredienten
26 liter water
15 spoelwater
7 kg – pils mout 3 EBC
600 g – kandijsuiker 5 EBC
50 g – Styrian Golding
165 g – Saaz
22 g – Coriander Seed
11 g – Yeast Nutrients
11 g – Irish Moss
2 x Mangrove Jack’s Belgian Tripel M31
Samenstelling hopzakjes
Hopzakje 1 – 75 min meekoken
25 gram Styrian Golding
100 gram Saaz aroma hop
Hopzakje 2 – 15 minuten meekoken
25 gram Styrian Golding
65 gram Saaz aroma hop
Hopzakje 3 – 10 minuten meekoken
11 gram Iers mos
11 gram gistvoeding
600 gram kandijsuiker
Hopzakje 4 – 5 minuten meekoken
11 gram koriander zaden
Bereiding
Maischen
Het graan schroten en vervolgens maischen volgens het schema hieronder
Koken
Totale kooktijd bedraagt 75 minuten.
Hierna het wort afkoelen tot ca 20 graden en het wort in het gistvat doen en bij kamertemperatuur (ca 20 in de gistkast) plaatsen met de gist hieraan toegevoegd.
Nabewerken
Na 11 dagen deĀ inhoud van de emmer overhevelen naar een schone emmer en de emmer vervolgens met waterslot weer in de gistkast geplaatst.
Na ongeveer 21 dagen suiker opgelost in water toevoegen (7 gram per liter) en het bier bottelen.
Nu nog ca 2 weken in de huiskamer laten staan en dan een week in de garage, daarna: Proost!
Gemeten dichtheid
na brouwen: 1.065
na vergisting voor bottelen: 1.005
ABV 8.0%
AngelSjoefv01_Batch